torsdag 22 november 2012

Tack!

Den rosenskimrande dimman från födelsedagsfirandet har nu börjat glesna kring föreningen och Bastun.

 Framtiden är ännu oviss för föreningen och Bastun som den ser ut idag.
 Eftersom föreningen är så starkt sammankopplad med just Bastun så kan det förtydligas än en gång.

Vi väntar nu på bildningsnämndens nästa möte i december där "domen" skall läggas ang extraanslaget på 20.000 euro som de skall få disponera fritt där de anser pengarna gör nytta. 

Vi lovar att hålla Er uppdaterade så fort vi fått något tillkännedom från tjänstemännen eller politiker, vilket vi inte fått ännu trots upprepade försök, men kommunikationen verkar vara en envägskommunikation just nu och ger inte oss i föreningen särskilt mycket att utgå ifrån. 

Vi litar och hoppas dock på att det är förnuftiga beslut som fattas och att byråkratin självklart tar sin tid och att samtliga inblandade i denna historia, vill och kan för oss få presenterade inom rimlig tid - de frågor vi vill ha svar på. Vår utgångspunkt är att vi tillsammans med beslutsfattare och politiker kan lösa situationen för Bastun och T.U:s självklara framtid som Ålands enda ideella kulturhus.


Vi vill ge våra födelsedagssponsorer en stor kram och uttrycka vår tacksamhet för varje litet bidrag som kom in för att kunna göra födelsedagsfesten till precis vad den blev! Fantastisk!


Först och främst vill vi tacka våra sponsorer och medhjälpare:

Steel Fm och speciellt Eva, som med sin stödinsamling på facebook, vilken gick ut på att varje ny gillare genererade 1 euro till föreningen T.U bidrog till att våra kalasbesökare kunde avnjuta god tårta från ÅCA, som var mycket tillmötesgående och dessutom sponsrade osten till snuttburgarna. Från Steel Fm insamlingen blev det ännu lite överskott som kommit föreningen tillgodo, samt att överskottet från julhälsningarna i radion går till Bastun i år.

Dahlmans sponsorerade de smarriga "snuttarna", medwursten. 

Från Mathishallen  fick vi många välbehövliga förnödenheter som pizzakrydda och engångstillbehören.

 Chips sponsorerade minipåsarna med Furiouschipset deras nya smak. Gott gott!

 Ett stort tack även till Övernäsgården för att vi fick låna kök och köksutrustning från er!

Ett stort tack även till ALLA som kom på kalaset, till varendaste en som varit med och på något sätt dragit sitt strå till stacken genom att bli medlemmar eller på annat sätt stöda oss i föreningen.

Till Tom Eckerman speciellt som varit ett enormt stöd genom planeringens gång och festens utförande, och för den enormt genomarbetade dokumentationen.

Tillsammans med våra besökare vill vi också passa på att tacka alla ni som på något sätt som samlat ihop material, foton, klippböcker och annat till utställningen. Ni tillförde en extra guldkant på födelsedagsfirandet och det var mycket uppskattat av alla besökarna!

Vilka minnen ni gav era medmänniskor! 

Tack till Folke Wickström för en intressant och lärorik presentation om byggnadens historia, samt till Folke Sjölund för föreningens historiska tillbakablick.

Tack också till Alla ser ut som Dennis, Nicklas Lantz, Peter Hägerstrand, Buck Tramp och The Sunshine Boys för underhållningen.

Träffpunkt Ungdoms födelsedagsfirande besöktes av allt från 0- 90 åringar.

Ordförande den 22 November 2012